En Sık Yapılan Makyaj Hataları



 
Herkese Merhabalar :)

Bu yazımda sizlere en sık yapılan makyaj hatalarından bahsedeceğim... 
Aslında her blogda bulabileceğiniz bir yazı olabilir ancak her kozmetikle ilgilenen insanında bilmesi gereken e bildiği içinde yazıldığından yapacak birşey yok birde benimkilere bakalım :)

Bence en büyük hata kirli makyaj fırçalarıyla yapılan makyajlar... 
Özellikle daha önce koyu ya da kullandığınızdan daha koyu bi ton uyguladığınız fırçalarla daha açık bir ton uygulamaya kalkıştığınızda renk içinde değişimler söz konusu olucaktır ve bu değişimler her iki tarafta aynı olmayacağı için dolayısıyla kötü bir görünüm verecektir.

Cildinizi Makyajdan önce nemlendirmiyor ya da temizlemiyorsanız kaçınılmaz bir son sizi bekliyo güzellikten çok çok uzak pul pul dökülen bölgeleriniz sizi daha da yaşlı ve bakımsız gösterecektir. Pırıl pırıl makyajlar için önce nemlendirme yapılmalı ve sonra makyaja geçilmelidir. 

boyun ve yüz tonlarınızın ayrımını belirleyici şekilde bırakmak bir diğeri. Eğer cilt tonunuza uygun bir fondöten kullanmıyorsanız normal olarak renk tonu farkı oluşacaktır. Bunun iki çözümü var ya yeni cilt tonunuza uygun bir fondöten almak, ya da boyun bölgenize de uygulamak aynı şekilde yüz ve boyun bölgesindeki fondötenleri de iyice yedirmelisiniz.

en sevmediğim hatalardan biri ise belki başa yazmalıydım bembeyaz göz altları. Evet aydınlık gösteriyor doğru ama daha çok mumyaya benziyorsunuz. beyazları kaldırın atın bı kenara daha soft krem ve doğal duran göz altı kapatıcılarını tercih edin. Üstelik bir de kapatıcının üstüne beyaz simli far geçenler var ki .. Allah Allah... tamam hepimizin eksikleri yeni öğreneceği şeyler var ama nolur yapmayın güzelden çok komik gösteriyor farkında değilsiniz.


Koyu renkli Rujlar.. Evet belki de en zor uygulamalardan biri hele de kalıcı rujlar bu kadar rövanştayken.. İşte bu nedenle taşmaması için kalemle çerçeveleyip içini doldurabilirsiniz. Oldu ki taştı bu kez kulak çubuğuyla temizleyin AMA arkasından süngerle ya da uygulama şeklinize göre fondötenle tonu eşitleyin. İddialı olucak derken palyançoluğu yeni bırakmış kıvamda kalmayın :)

bir de beyaz göz altları kadar sinir olduğu birşey daha var ki o da bulaşmış maskaranın temizlenmemiş olması. Hiç birşey yapamıyorsanız farınızı uyguladığınız fırçayla tekrar üstünden gidin illa alıcaksınız. ama eğer büyük bir topak düşmüsse önce kulak çubuğuyla hafifçe almayı deneyin.

Eyeliner ! En sık yapılan hatalardan aslında. o sıcak günlerde gözünüzün üstünde bulaşa bulaşa yeni bir göz çizen eyelinerlarda diğerleri gibi can sıkıcı. Bununda çözümü basit aslında. öncelikle waterproof dediğimiz suya dayanıklı eyelinerlardan tercih edebilirsiniz. Ya da kalıcılılık ve akma durumunu çok iyi araştırdığınız bir markadan alabilirsiniz. tüm bunların dışında aldınız ama bulaşıyor e o zaman da bazlar devreye giriyor. Baz uygulamazsanız sorununuz sürekli devam eder baz hep sabit kalmasını hemde bulaşmasını önler yine de üst kısmı pudralayarak da kontrol altına alabileceğiniz aklınızda bulunsun :)

Kaşlara gelirsek bir çizgi halinde (ki bu ister ince ister kalın olsun) doğallıktan uzak kopkoyu boyanmış kaşlar yüzünüzün en önemli ifade bölgesini değiştirir. sadece bayan Kaş olarak anılmanıza yarar. güzellikten uzaklaştığınızın farkına varın. 

Allıkları sürünce dağıtıyoruz değil mi ? Kalıp halnde bırakılmış allıklar da tıpkı kaşlar gibi doğallıktan uzak boya küpü olarak anılıp öyle bir izlenim vermenizi sağlayacaktır. Asla yapmayın.

O 80lerde 90lardaki dizilerde gördüğümüz panda makyajı diye adlandırdığım keskin hatlarla kaşlara kadar renklendirilmiş gözler artık yok. Kaç yaşında olursanız olun siz nasıl değiştiyseniz zevklerde değişti moda da... Artık daha soft tonlar kullanılıyo kesinlikle kaş altlarınıza kadar far sürmeyin. kaş altlarınıza aydınlatıcı ya da soft cilt renginize yakın tonlarda uygulama yaparsanız kaşlarınız daha belirgin görünür. 

son olarak Bronzer... En hassas seçim konusu.. İyi dağıtılmamış bir bronzer sizi yüzünüze çamur sürmüş dolaşıyo havasında gösterir. tabi tonu da uygun olmalı.. Cilt tonunuzdan 1 2 ton koyusu sizin için yeterli olacaktır. 

Benim aklıma gelen en sık rastladığım bazen yaşadığım hatalar bunlar.. Sizler makyaj konusunda ne gibi hatalar gözlemlediniz? ya da yapıyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum ^^

Beni Hala takibe almadıysanız Takip ET ! butonuna tıklamayı ve diğer sosyal medya hesaplarım için iletişim bölümün bakmayı unutmayın. 

Mutlu Günler ^^

CONVERSATION

6 yorum var:

  1. evet dikkat etmek lazım makyaj yapıp güzel görünecek yerde tuhaf görüntüler de çıkabiliyor..

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tesekkur ederim faydalı olmasına sevındım :)

      Sil
  3. Teşekkürlerrr:) Ben fazla makyaj yapmıyorum sanırım en güzeli bu,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle :) ama makyaj yapmak bana mutluluk verıyo :)

      Sil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık